Penting! Cara Kesan CCTV HARAM Dalam Tandas Awam.

0 10

Kebelakangan ini banyak berlaku kejadian dimana individu gatal menyalahgunakan kemudahan CCTV yang berlambak dipasaran dengan memasangnya di tandas awam terutamanya wanita. Kebanyakkan CCTV tersebut menggunakan sistem wireless.

Kebaikan CCTV ni sudah tentulah untuk memantau sebarang perkara yang tidak baik dan kita dapat mengesan si pelaku andainya ia terjadi.
Terdapat Pelbagai cara kesan cctv haram Dalam tandas. Antaranya:
1) Sebelum masuk tandas. Sila bawa handphone yang ada aplikasi bluetooth.
2) Turn ON bluetooth dan search devices yang ada. Kalau korang tak reti nak cari devices macam mana, korang buat-buat la nak send gambar atau lagu. Kemudian korang tekan via bluetooth, pastu boleh nampak devices yang ada.
3) Kalau jumpa devices yang namanya “WDX 2201, CAM 122″ atau apa-apa nama yang korang rasa sangat pelik bunyinya. Sebaiknya batalkan hajat korang tue je kerana berkemungkinan besar terdapat wireless CCTV.
Kenapa mesti kesan guna bluetooth handphone??…Sebabnya CCTV yang dipasang di tempat-tempat rahsia ni ialah jenis tanpa wayar yang digunakan secara ber’bluetooth’ seperti kes Nasha Aziz dulu. Yang manual dah tentu akan nampak wayarnya yang berselerak. Senang la orang boleh kesan dan terbantutlah projek jahat diorang, tambah pula tandas awam.

Oleh:Kartefant-Media

Komen anda?

Komen

Leave A Reply

Your email address will not be published.