Gejala murtad di Malaysia:9 fakta wajib anda tahu!

0 9

Berikut merupakan 9 fakta gelaja murtad di Malaysia:

  • Menteri di Jabatan Perdana Menteri Dato’ Seri Jamil Khir Baharom berkata Mahkamah Syariah menerima 863 kes permohonan menukar status agama Islam dari tahun 2000 hingga 2010.
  • Beliau menyatakan sedemikian ketika menjawab soalan lisan daripada Er Teck Hwa (DAP-Bakri) yg meminta Perdana Menteri mengemukakan jumlah permohonan murtad penganut Islam & berapakah yg diluluskan mengikut negeri sepanjang sedekad yang lalu.
  • Er Teck Hwa juga turut memohon penjelasan daripada kerajaan bagaimana prosedur menangani gejala murtad.
    Dato’ Seri Jamil Khir berkata hanya 168 permohonan diluluskan
  • Bagaimanapun mengikut perangkaan Malaysiakini jumlah permohonan sebanyak 686 manakala kelulusan diberikan kepada 135 orang
    Berdasarkan statistik, Sabah mendahului dengan 67 orang manakala Negeri Sembilan 33 orang.
  • Tambah Dato’ Seri Jamil Khir lagi, “Jabatan Agama Islam Negeri (JAIN) sentiasa melakukan program & aktiviti bagi mengelakkan gejala murtad terutama di kalangan saudara baru”.
  • Menurut Pawanchek Merican jurucakap Persatuan Peguam Muslim “ Mahkamah Syariah Negeri Sembilan telah meluluskan 16 kes meninggalkan Islam ”
  • Walau bagaimana pun sekreteriat berpandapat jumlahnya lebih daripada itu. Namun angka bukan persoalan utama. Apa yang lebih penting ialah gejala murtad di kalangan orang Islam memang berlaku & kita wajib menghentikannya!

murtad

Wajib BACA.Didalam dunia ini ada dua ugama iaitu ; Islam dan yang bukan Islam . Perbezaan nya adalah :

1. Islam , umat Islam menyembah Allah SWT sahaja’

2. Bukan Islam atau kufur , berbagai ugama , menyembah berbagai tuhan-tuhan , yang di zahirkan dengan pelbagai patung-patung berhala , umatnya pandai-pandai pelajaran tinggi tapi menyembah batu yang sebenarnya menyembah syaitan dan adalah pengikut Iblis.

Kitab Taurat dan Injil diubah iaitu digantikan dengan ‘God ‘ atau ‘Tuhan’ pada nama-nama Allah , Elohim dan El. Tak perlu ubah semua ayat, cuma ubah nama Pencipta sekelian alam kepada ‘god’ atau ‘tuhan’, kemudian nak sesatkan serata dunia ini secara halus atau paksaan perang takluk.

Surah Al-Nisa’ ayat 117-119,
Firman Allah SWT yang bermaksud,

“Apa yang mereka sembah selain Allah itu tidak lain hanya berhala dan mereka tidak menyembah melainkan syaitan yang durhaka, yang dilaknat Allah dan yang menyatakan ” Demi sesungguhnya aku akan mengambil daripada kalangan hambaMu, bahagian tertentu (untuk menjadi pengikutku). Dan demi sesungguhnya aku akan menyesatkan mereka (daripada kebenaran) dan demi sesungguhnya aku akan memperdayakan mereka dengan angan-angan kosong dan demi sesungguhnya aku akan menyuruh mereka (mencacatkan binatang ternak) lalu mereka membelah telinga binatang itu dan aku akan menyuruh mereka mengubah ciptaaan Allah”

Di awal kedatangan Islam hampir keseluruh penduduk Mekah adalah penyembah ILAH @ patung-patung berhala @ tuhan-tuhan yg berbagai nama atas diri patung yg disembah, macam agama Hindu. ILAH @ patung-patung berhala @ tuhan-tuhan antaranya Tuhan Latta, Tuhan Uzza dan Tuhan Mannat yg disusun atur sekeliling Kaabah @ BAITULLAH @ Rumah ALLAH. Banyak dan berbagai ILAH @ patung-patung berhala @ tuhan-tuhan yg disembahyang oleh kaum musyrikin Mekah.

Bila disebut ‘Tuhan’ maka ada patung berhalanya, penyembah Tuhan terdiri berbagai agama yg menyembah ‘thaghut’@ Tuhan atau tuhan-tuhan @ God or various gods of various idols.

Patung -patung berhala yg diberi nama atau gelaran spt Tuhan Jesus, Tuhan Buddha atau Tuhan Shiva hanyalah sekadar ‘penama’ atau ‘proxy’ shj, kenyataan halus / ghaib nya adalah Iblis dan Syaitan yg dilaknat seperti firman Allah SWT dalam surah Al-Nisa’ ayat 117-119 diatas.

ALLAH SWT mengutuskan Rasulullah SAW untuk menyeru masyarakat jahiliah Mekah supaya meninggalkan penyembahan taghut @ patung-patung berhala @ tuhan-tuhan (sifat uluhiyah /ilahiah (ketuhanan)– gelaran pada kejadian bersifat halus (ghaib atau tidak dapat dilihat) atau kasar (bolih dilihat dipegang atau diketuk), semuanya mempunyai bentuk) @ iblis dan syaitan (kenyataan sebenar pada yang ghaib atau tidak dapat dilihat yang disebutkan sebagai Tuhan atau Tuhan ABC), macam yg disembah dlm agama Hindu. Anda ada berani pergilah berdakwah dikuil-kuil Hindu -dah lama hidup !

Rasulullah SAW menyeru dgn kalimah tauhid :

‘Laa Ilaha Illa Allah , Muhammad Rasulullah’

Maknanya :

‘ laa ilaha illa Allah Muhammada Rasulullah ’.
/ / / / / /
tidak Ilah Hanya Allah Muhammad Rasulullah
/ /
(patung berhala = tuhan ) (Pencipta Sekelian Alam dan Isi nya)
(Tuhan= Iblis & Syaitan ) ( Nama yang Satu dikenali sekelian Alam)
atau

laa ilaha illa Allah
‘ Tidak sembah Ilah melainkan sembah Allah
/ / / /
Jangan sembah Tuhan-tuhan , melainkan sembah Allah

atau

‘ laa ilaha illa Allah
/ / / /
‘ Tiada Ilah yang disembah , melainkan Allah yang disembah
/ / / /
‘ Tiada Tuhan-tuhan yang disembah , melainkan Allah yang disembah

Makna sebenar:

‘Tiada tuhan-tuhan yang disembah , melainkan Allah yang disembah’

Bukannya :

‘Tiada Tuhan yang di sembah melainkan Allah _ _ _ _ _ _ _ _ ‘
(perkataan ‘yang disembah ‘ mesti ditujukan pada keduanya – perkataan Ilah dan juga pada nama Allah supaya jelas apa yang wajib di nafikan dan apa pula yang wajib di isbatkan)

Makna sebenarnya:
Nafi Isbat
/ /
‘Tiada tuhan-tuhan yang disembah , melainkan Allah yang disembah’

atau (bila berdakwah pada bukan Islam)

‘Jangan sembah ILAH , melainkan sembah ALLAH’.
/ /
‘Jangan sembah itu patung tuhan itu syirik , melainkan sembah Tuan Allah – Pencipta sekelian alam dan isinya.’

Atau
‘Jangan menyembah Ilah @ bermacam-macam patung berhala @ disebut Tuhan Yesus ke, Tuhan Buddha , Tuhan Shiva dsb @ iblis dan syaitan (perbuatan taghut dan syirik),

Hanya wajib menyembah ALLAH SWT (Pencipta, Pemilik dan Pemelihara sekelian alam dan isinya).

Contoh:
Hanya Umat Islam sahaja menyembah ALLAH SWT PENCIPTA sekelian alam dan isinya. Bila dikatakan Allah SWT itu Esa, Tersendiri , Ahad @ Alone @ Only, Nama Allah SWT pun Wajib Tersendiri, Ahad @Alone@ Only, dikenali juga oleh sekelian makhluk disekelian alam terhadap pencipta mereka ialah nama Allah sahaja.

Yang dinamakan ‘Taghut’ adalah menyembah selain dari Allah SWT.

Apa ke benda yang disembah selain dari Allah SWT? Jesus, Shiva, Ganesh, Buddha, Murugan mungkin nama orang macam kita sebut Rahim, Rahman atau Aziz. Didalam percakapan keagamaan lazim disebut Lord Jesus atau Tuhan Yesus, Lord Shiva atau Tuhan Shiva, Lord Ganesh atau Tuhan Ganesh, Lord Buddha atau Tuhan Buddha atau Lord Murugan atau Tuhan Murugan. Banyak dan berbagai-bagai patung berhala Tuhan -Tuhan (kenyataan ghaib atau tidak dapat dilihat adalah iblis dan syaitan ) ; spt Tuhan Jesus, Tuhan Buddha, Tuhan Shiva dsb atau Dewa- Dewa inilah yang dimaksudkan sebagai selain dari Allah SWT dari segi nama juga termasuk mempunyai sifat kasar dan dibuatkan pelbagai bentuk patung berhala dan tentunya kenyataan sifat halus/tak nampak /ghaib yang disembah adalah iblis dan syaitan laknatullah.

ALLAH SWT adalah RABB@PEMILIK dan PEMELIHARA sekelian alam ini yg telah ALLAH SWT ciptakan dlm masa 6hari (1hari bersaman 1000 tahun). ALLAH SWT juga mencipta sekelian makhluk disertakan dgn bahasa pertuturan yg berbagai-bagai. Semua makhluk bumi, matahari, bulan, binatang didarat, laut dan udara termasuk tumbuhan kecuali sebilangan manusia akan menyebut nama ‘ALLAH’ iaitu nama yang Satu kepada Rabb, ALLAH SWT tersendiri menciptakan berbagai bahasa makhlokNya telah menciptakan namaNya Sendiri untuk dikenali oleh sekelian alamNya iaitu Allah.

Semua orang kafir Inggeris di barat hanya menyebut ‘God’ atau kafir Peranchis sebut ‘deus’ (idols) atau kafir Sepanyol sebit ‘idius’ juga kafir Cina sebut ‘shen’ atau kafir India sebut ‘dewa’ atau ‘murugan’ yg sama makna ia-itu ‘Tuhan’ bagi patung-patung berhala seperti juga bagi orang kristian sebut ‘Tuhan Anak @ Tuhan Jesus, Tuhan Bapa dan Holy Ghost = Roh Kuddus (sepatutnya Hantu Suci= Syaitan Suci, kenyatannya ketiga-tiga nya adalah Iblis laknatullah 3 in 1) atau penganut ugama Hindu di Bali juga sebut ‘Tuhan Shiva , Tuhan Ganesh dsb’, orang musyrikin Arab jahiliah sebut ‘Ilahi’ bila sembahyang atau berdoa depan patung -patung berhala.

Ada sebilangan orang Melayu yg bangga bahasa selalu tulis atau sebut ‘Tuhan’ yang disangka kan sebagai gantinama atau nama lain kepada nama Allah SWT bila menulis atau bercakap atau berceramah kalangan mereka adalah ustaz-ustaz yang termasuk tak faham maksud tauhid sebenar iaitu Allah SWT yang Esa dan nama Allah yang satu dan yang empunya semua bahasa yang dicipta Nya.

Kalau pergi melancong ke Indonesia boleh lah ustaz-ustaz sama-sama berjemaah digereja pada setiap hari ahad sebab disana kita bolih dengar khutbah yang hanya menyebut perkataan ‘Tuhan’ atau ‘Tuhan Anak’ atau ‘Tuhan Yesus’ atau ‘Tuhan Bapa’.

Lain kali kalau pergi England jumpa nenek mat saleh muslim boleh sebut ‘May Tuhan bless you’ atau ‘Tuhan will take care of you’ atau ‘ I pray to Tuhan for your good health and long life’, tentu dia renong lama-lama, apa ke benda Tuhan tu! Nenek muslim akan cakap ‘I only worship Allah, I do not know what ‘Tuhan’ is’?? Baru ade akai!!

Kalau pergi melawat negara China, Vietnam, Italy, Sepanyol, Bosnia, Germany atau Rusia , macam mana nak kenal orang Islam ? Melainkan pergi ke masjid apabila mendengar azan atau apabila mendengar penduduk nya tersebut atau menyebut nama Allah SWT seperti ‘Assalamualaikom’ atau ‘Alhamdulillah’ atau ‘Subha nallah’ atau ‘Insya Allah’ didalam percakapan mereka. Kalau dengar ‘ Oh My God ‘ atau ‘May God Bless You’ boleh jadi Islam juga, sebab ramai orang Melayu Islam di Malaysia pun sangat mahir sebut ‘Tuhan’atau ‘Ilahi’!!

Akhir-nya akan keluar kenyataan ketua-ketua ugama yang kafir pun boleh buat rumusan bahawa – semua ugama adalah sama sebab semua ugama sebut ‘Tuhan’ termasuklah didalam ugama Islam !! ada juga sokongan dari pihak-pihak orang Islam yang liberal /memang tak berugama atau yang ada kepentingan peribadi atau yang ingat api neraka macam api puntung rokok saja. Tak tau nak jawab ? ?

1. Orang Islam hanya sembah Allah SWT (Nama yang Satu dan Pencipta Sekelian Alam dan Isinya yang Satu dan Tersendiri) dan tidak menyembah mana-mana tuhan dan orang Islam yang faham tauhid tak sebut perkataan ‘tuhan’ kerena tuhan itu sebenarnya ialah iblis dan syaitan.

2. Melainkan Semua orang kafir adalah penyembah ‘taghut’ yang menyembah pelbagai Ilah @ tuhan -tuhan yang bernama spt patung berhala Tuhan Jesus, Tuhan Buddha, Tuhan Shiva dsb iaitu kenyataan kasar Tuhan adalah pelbagai patung berhalanya. Kenyataan halus/ghaib/tidak nampak dari pelbagai nama tuhan-tuhan tersebut adalah iblis dan syaitan laknatullah.

Ringkasnya :
1. Orang Islam hanya menyembah Allah SWT,
2. Hanya Semua orang Kafir menyembah ‘Tuhan’ atau ‘God’ atau ‘Deus’ atau ‘Dewa’ atau ‘Idius’ yang berbilang-bilang dan berbagai bentuk patung nya . ( semayang sama itu tuhan -tuhan tokong atau kuil sebab tarak paaduli lah kalau sama macam semayang sama iblis dan syaitan asalkan wang ada mari, ada kaya….!!).

Atau ayat terbalik,
1. Semua orang Kafir tidak menyembah Allah SWT (tarak semayang sama Tuan Allah)
2. Semua orang Islam juga tidak menyembah Patung-patung berhala @ ‘Tuhan’ @ Iblis dan syaitan
( tarak semayang sama itu tuhan -tuhan sebab sama macam semayang sama iblis dan syaitan).

………..Bagaimana banyak bahasa didunia ini?…… Bagaimana banyak bahasa didunia ini?……

Agak-agak moyang siapa yg mencipta bahasa melayu, inggeris, cina, tamil, german, itali, peranchis dsb.

Datok dan nenek saya iaitu Tok Adam dan Nek Siti Hawa yg dikurnia olih ALLAH SWT (Pencipta sekelian bahasa makhluknya ) dengan kepandaian ilmu berbagai bahasa lalu menutur kepada anak kembar mereka untuk bercakap dalam bahasa-bahasa yg berlainan. Macam mak ayah yg mengajar anak bercakap. Kecuali saya masuk universiti untuk mula belajar bercakap dengan pakar bahasa melayu, tapi saya hanya sebut ‘ALLAH’ nama yang satu dan tak akan sebut ‘Tuhan’ walau dalam apa keadaan pun.

Maaf Ustaz-ustaz dan pembaca sekelian sebab sengaja kasarkan bahasa. Nama Allah SWT wajib disebutkan sesama Islam maupun pada bukan Islam kerana Nama Allah SWT yang Satu Untuk Yang Esa Pencipta Sekelian Alam. Tidak ada perkataan atau gantinama dari apa-apa bahasa pun untuk mengantikan nama Allah SWT.

Islam itu tinggi dan tidak ada yang sebanding dengannya . Begitu juga dengan nama Allah SWT tidak ada nama yang lain yang sebanding dengan kalimah Allah.

………Tidak ada, tidak ada, dan tidak ada sama sekali dan makhluk sekelian alam pun menyebut nama Allah. Allah bukakan sedikit pintu ghaibNya dan semua makhluk yang ditanyakan siapa pencipta kamu akan menyebut nama Allah………(buka rahsia sikit-sendiri tanya,sendiri dengar jawapan, bumi, bulan,matahari sebut Allah. Pokok, batu, bangunan batu di London ke New York ke semua sebut Allah SWT, tak ada yang sebut God!)

Demi untuk menjaga terhadap tauhid dan aqidah Islam yang sebenar, minta tolong umat Islam janganlah menyebut lagi perkataan ‘Tuhan’ ke ‘God’ ke ‘Deus’ ke ‘Idius’ ke!!! dalam percakapan atau tulisan kerana anda tidak akan merasakan diri anda Islam yang sebenarnya kalau masih lagi tidak mampu mengubah untuk menyebut hanya nama Allah SWT.

Letakkan nama Allah SWT dan kebenaran tauhid islam paling atas dan jangan sedap lidah hingga tak sedar syirik akibat senggaja mengeluarkan diri anda daripada tauhid Islam dan memasukkan diri kepada golongan kepercayan taghut atau syirik hanya kerana segan atau malu-alah terhadap yang bukan beragama Islam yang berpangkat tinggi atau bergelar Datuk atau Tan Sri atau Ah Soh saja atau sebab kerja jadi kuli atau pangkat rendah atau tak ada pangkat ke’

……. Genggamlah Nama Allah yang satu walau tangan menjadi abu………..

Orang bukan Islam memang tahu orang Islam sembah Allah SWT, sebab hari-hari dengar azan di masjid-masjid, kita pula jadi takut sebut nama Allah kepada kafir sebab kebodohan sendiri, bukan di acu pistol pon!! Lagi tarak akai !! Tarak akai pasal perempuan ke, judi ke atau minum arak (masa muda dan kurang ilmu) boleh minta ampun dan bertaubat kepada Allah SWT.

Tapi kalu tarak akai pasal tauhid, boleh jadi syirik atau kafir masuk neraka. Banyak orang bila dah mati baru tahu dia dah termasuk golongan kafir atau syirik, sebab ada Rasulullah SAW bersabda yang bermaksd : manusia masa hidup dia tidur, bila dah tiba dialam barzakh baru dia sedar atau terjaga. Nak tau siapa yang kena baca lagi sikit…. !

Orang kafir tiada dipadang mahsyar, sebabnya sebaik mati mereka terus dihumban ke dalam neraka dan kekal selama nya sebagai bahan bakar api neraka, juga buat membakar orang Islam yang banyak dosa.

Tariqat …….. Aduhai tariqat………….. Aduhai tariqat ………….Aduhai tariqat………………

Ajaran tariqat paling banyak memurtadkan umat Islam yang berilmu dan juga yang jahil ilmu ugama. Yang menjadikan ‘tersangat pelik’ ialah ahli tariqat ini memurtadkan diri sendiri secara tidak disedari secara sukarela. Apabila dikatakan tariqat itu sesat mereka menjadi marah dan menafikannya, kerana kata mereka sasur galur guru mereka sampai kepada Saidina Abu Bakar, Saidina Ali, Salman Al-Farisi dan lain-lain nya.

Begitu lah dengan golongan tariqat dan golongan yang belajar sufisma, kerana tak faham tauhid, tak faham bahasa Arab siapa itu Ilah yang didalam kalimah syahadah, tak sedar diri murtad.

Hoi ! Ini tak boleh menuduh tak tentu pasal. Tak tau jawab??? Ada jawapan nya , tak payah sebut pun amalan mereka selalu berzikir dalam gelap pon ! Berzikir sampai tak sedar diri macam kena rasuk bagi kumpulan yang sesat habis, sesat gila beb !!

Dalam Islam hanya ada satu syahadah iaitu – ‘Laa ilaha illa Allah, Muhammada rasulullah’ .

Peringatan:
Perkataan disembah disebut dua kali, bukan macam makna nya yang di ajarkan iaitu sebut sekali hingga memasukan Zat Allah Pencipta Sekelian Alam dan Isinya sehingga menyamakan Allah SWT sebagai Tuhan untuk ugama Islam !! Bila nak hurai nafi dan isbat , dah jadi keliru sebab Allah SWT telah di Isbat sebagai Tuhan , tak ada yang nak diNafikan lagi, sebab itulah banyak ustaz-ustaz lembut lidah sebut Tuhan 10 kali baru sebut Allah 1 atau 2 kali. Ingat kan yang mengajar di masjid atau forum perdana tu Al-fadhil…….., rupa-rupanya macam
al- Father..!!

Dalam bahasa melayu bermakna: Perkataan ‘disembah’ mesti dua kali sebut.

Nafi Isbat
/ /
1. ‘ Tiada Ilah yang disembah , melainkan Allah yang disembah ‘

2. ‘Jangan menyembah Ilah , hanya menyembah Allah ‘-
Contoh bila berdakwah kepada orang bukan Islam yang bertanya makna syahadah Islam.

atau
3. ‘Tiada menyembah Ilah , hanya menyembah Allah’ –
Contoh bila kita sememangnya Islam dan berzikir sendiri sebagai seorang yang memelihara aqidah Islam kita.

Ini orang tariqat ada satu doa yang dia akan ucapkan apabila dia mahu mengamalkan zikir ‘Laa ilaha illlallah’ ataupun zikir ‘Allah, Allah, Allah,……”

Doa yang akan diajar oleh guru tareqat yang ‘more shit’ ini yang boleh menyebabkan pengamal tariqat menjadi murtad secara senggaja seperti yang diajarkan oleh sheikh- sheikh atau tok-tok guru yang ‘more shit’ sebenarnya ialah:
………….Penyaksian terhadap Iblis dan syaitan iaitu ………..:

‘Ilahi Anta Maksudi Wa Ridhaka Matlubi’ –

………….Penyaksian terhadap Iblis dan syaitan iaitu ………..:

‘Ilahi Anta Maksudi Wa Ridhaka Matlubi’ –

Makna dalam bahasa melayu :

‘Ilahi Anta Maksudi Wa Ridhaka Matlubi’
/ / / / / /
‘Wahai Tuhan , engkau adalah maksudku dan keredhaan mu ku tuntut’
Tuhan @ Iblis dan syaitan

Sila baca kembali diatas Allah SWT berfirman dalam surah al-Nisa’ ayat 117-119 dan makna dua kalimah syahadah. Sudah terang lagi bersuluh !!

Sesiapa yang sudah masuk tariqat dan masih bernyawa lagi , elok keluar dan bertaubat. Ini bukan setakat ajaran sesat tetapi kumpulan murtad. Sekarang sudah beratus tahun tariqat beroperasi dari timur tengah dan dikatakan bersusur-galur hingga kepada Saidina Abu Bakar, Saidina Ali , Saidina Hassan , Saidina Hussin.

Bohong Pak Arab saja !!. Yang tak sedar sudah murtad dengan sendiri pun dah berjuta jumlahnya.

Sebenarnya yang diajarkan oleh Rasulullah SAW kepada Saidina Abu Bakar atau Saidina Ali itu adalah yang berkaitan dengan Ismul Adzhom dan Ismul Zat yang dibisikan, yang hanya sedikit orang yang tahu mengenainya.
Nak tahu belajarlah dengan Tok Kenali atau Kiai Salleh Batu Pahat atau Haji Fadhil Bentan.

Sorry!! semuanya dah pindah ke alam barzah, tapi masih ada lagi ikut rezeki masing -masing. Ada yang tahu tapi tak beramal dengannya, ada yang beramal dengannya tapi sekejap sekejap pun tak kemana.

Buka rahsia sikit:
Yang mengamalkan dengan yakin secara berterusan dan yakin sepenuhnya kepada kekuasaan Allah SWT , akan hanya menyebut kalimah Allah dan tidak akan menyebut perkataan ‘Tuhan’ dalam apa keadaan pun, juga Allah SWT yang Tersendiri Teramat Pemurah dan Tersendiri Teramat Penyayang telah menempatkan roh kedua ibu-bapanya ada bersama-sama golongan mukmin dan berada bersama-sama Nurani Rasulullah SAW , samada berada di Mekah atau Madinah. Mukmin dialam barzakh akan terus beribadat setiap hari, bila dah celik mata dan terjaga dialam barzakh baru tahu kebesaran Allah SWT, Teramat Sangat Pemurah dan Teramat Sangat Penyayang Allah SWT, juga mereka sentiasa mendoakan keluarga, anak cucu cicit, dan muslimin dan muslimat, cuma orang dunia yang tak tahu. Saya tahu sikit-sikit…..

Memperolehi pendengaran Allah SWT untuk menjawab salam dari alam barzakh. Kadang-kadang mengantikan Siaidina Anas bin Malik jadi tukang sampaikan salam dari Nurani Baginda Rasulullah SAW kepada umat Islam masa lepak atau bersembang sebagai tanda Rasulullah SAW kasih kepada umatnya.

Atas kelebihan pendengaran ini , bila di beri salam pada sheikh -sheikh tariqat ini tiada seorang pun menjawab balik salam atau memberikan salam. Orang Islam, walau macam mana banyak dosanya, walau sedang kena seksa kubur akan tetap menjawab salam yang diucapkan padanya, sebab jawab salam itu wajib walau berlainan alam. Kerana tak puas hati, periksa cara lain pula, tak jumpa juga, umat Islam kena pegang kalimah Allah SWT walau tangan jadi abu…..Kalau nak beramal mulakan dengan mengucap dua kalimah syahadat, lepas tu buat seperti biasa, cuma kalau hendakroh ibu bapa tuan puan nak jumpa roh ibu bapa saya , sorry ! … nak bersama-sama Nurani Rsulullah SAW di Mekah tu…… hadiahkan amalan kepada kedua ibubapa setip hari, banyak-banyak sepanjag hari (zikir dalam hati tidak mengganggu kerja anda bahkan kerja anda itu dikira sebagai ibadat).
Teramat Sangat Kemurahan Allah SWT hinggakan Allah SWT menggandakan hingga 1000 kali ganda. !!!

You dapat Islam dari Mak Bapak , kot-kot ade yang lebih besar dari Islam yang you terima dari Mak Bapak tu!! You fikir sendiri O.K !! Mintalah kepada Allah SWT berikan syurga pada Mak Bapak, minta cara beramal beb, kita boleh rasa bersyukur dilahirkan sebagai seorang Islam dan merasakan Islam seterus nya ….. mestilah nak mengenal Allah SWT……..bila dah kenal baru ada akai laaa.!!!

Komen anda?

Komen

Leave A Reply

Your email address will not be published.