Lelaki melayu pertama kahwini teman lelaki di Dublin

0 21

Tahniah Arif, tahniah!
Tahniah kerana menghancurkan harapan ibu bapa dan pihak yang memasang harapan tinggi terhadap anda di dunia ini.

BIO : Ariff Alfian Pelajar Malaysia Kahwin Dengan Lelaki.

Hasrat seorang bapa melihat anak lelakinya, Ariff Alfian Rosli yang menuntut di Dublin untuk menjadi doktor perubatan hampa apabila anaknya itu bukan sahaja tidak meneruskan pengajian, malah telah berkahwin di gereja dengan teman lelaki beliau dan gagal dihubungi di negara tersebut sejak tiga tahun lalu.Cukuplah tiga gambar ini. Walaupun aku tiada kaitan dengan arif ni tapi aku tetap merasa sedih dengan apa yang dilakukan oleh Arif. Itu baru aku, sebagai orang luar. Belum lagi ibu bapa Arif, individu yang paling sayangkan Arif di muka bumi ini. Hanya Allah s.w.t je tahu perasaan kedua ibu bapa dia di atas perlakuan “pelik dan songsang” si Arif ni.   Untuk rekod, gambar ini bukan gambar curi. Laki dia sendiri (yeke laki? Entahlah.. Takkan nak panggil bini pula ye tak?) yang mendedahkan gambar-gambar ini di blog /website peribadi sendiri. Dah dia sendiri sebar sebab itu orang tahu. Sebenarnya kebetulan dua, tiga hari lepas bapa dia masuk paper memberitahu tentang kehilangan anak dia.

Dia bimbangkan akidah anak dia. Yang sebenarnya mereka lost contact sejak tahun 2009. Cuma, maybe baru sekarang bapa dia bersedia untuk share perkara ini dengan orang luar. Maknanya awal-awal dia dapat rasakan sesuatu. Sedih bapa dia.   Kalau ikut bahasa jahat nak je kita maki hamun si Arif ni.. Tapi bila fikir-fikir balik maybe suatu hari bapa dia ataupun ahli keluarga dia yang lain akan terbaca berita ini mesti rasa sedih sangat-sangat. So, marilah kita bersama-sama menjaga bahasa kita. Memang kita geram melihat perlakuan Arif, tapi janganlah bahasa-bahasa kita menguriskan pula perasaan keluarga Arif yang kita semua tahu mereka adalah pihak yang paling tertekan dan sedih pada waktu ini.

Lelaki melayu pertama kahwini teman lelaki di Dublin

Lelaki melayu pertama kahwini teman lelaki di DublinLelaki melayu pertama kahwini teman lelaki di Dublin

Buat Arif, sebagai seorang pelajar yang cemerlang, kenapalah pilih hidup macam ini? Kenapa la nak sedihkan perasaan keluarga sendiri dan mereka-mereka yang memasang harapan tinggi terhadap Arif? Untuk rekod, Arif ni pelajar yang betul-betul bijak. Dia pernah mendapat tajaan Petronas untuk sambung belajar ke luar negara.   Tapi Petronas telah membatalkan tajaan tersebut. Yang menanggung kesemua kos yang pernah Petronas keluarkan dulu sekarang ini ialah bapa Arif sendiri. Sudahlah menyedihkan keluarga sendiri, tinggalkan hutang pula. Apalah kering sangat hati kau ni Arif.

Kalau kamu terbaca artikel ini Arif, tolonglah, kalau ye pun benci sangat pada keluarga sendiri, tolonglah jumpa mereka buat kali terakhir. Sementara mereka masih hidup, sementara kau masih hidup, jumpalah mereka buat kali terakhir.   Sekurang-kurangnya biarlah mereka meluahkan apa yang mereka rasakan selama kau menghilang dan baru-baru ini telah pun berkahwin dengan seorang lelaki. Fikirlah Arif, tanpa jasa mak bapa, kau bukan siapa-siapa. Kau boleh putuskan hubungan dengan sesama manusia di dunia ini tapi bukan dengan mak bapa dan ahli keluarga sendiri. Fikirlah masak-masak arif. Kejam pun sepatutnya ada limit Arif, apatah lagi pada keluarga sendiri. Sekian.

p/s: Tolong la bertaubat wahai gay-gay di luar sana..sekurang-kurangnya ingat la orang tersayang ,ingat agama dan adat resam kita sebagai orang asia

Komen anda?

Komen

Leave A Reply

Your email address will not be published.