Ratu Mak Nyah pakai tudung jadi isu

0 61

 

Satu Caption yang dikeluarkan di Instagram Nur Sajat Atau Nama Jantannya Nur Sajat Fariz Ini yang bergitu rimas apabila ramai yang dok tanya dia lelaki ke perempuan. Malah ada yang bertanya kepada ratu mak nyah ini kenapa dia bertudung dan ambil anak angkat.  Nur Sajat berterima kasih kepada mereka yang begitu prihatin dengan dirinya. Tapi itu bukan pointnya.

BACA :[kisah hidup ratu Mak Nyah-Nur Sajat Fariz]

Ratu Mak Nyah pakai tudung jadi isu

“Saya suka tgk@nursajat02 mcm nie. Lebih ayu dan sopan. Pedulikan org nk cakap apa as long as make u happy.”
“Betul tu…sajat buat itu dan ini pun salah,ambil anak angkat pun salah…semua nak bercakap pasal nagetif sahaja…sajat tak nak comment lebih2…baik kita diam dari menjawab..”

“Sajat sentiasa memaafkan mereka yang berkata macam2 pada sajat…sajat hanya buat terbaik pada diri sajat…apa sajat buat dan sajat lakukan,sajat sentiasa sher sama2..”

“Hahhhhh! Tudiah caption @nursajat02 . Chill la. Senyum ja apa yang hatters dok comment. Pasal mulot, macam2 boleh terjadi. Yang kenal awk, dyerng tahu awk mcm mana. Perjalanan awk semua. Itu di antara awk dan Allah. Bukannye tukar agama. Itu saya pon bagi buku lima 👊🏻💥. Hahaha😂. Yang mana nak nasihat tuhh, pi la PRIVATE TEXT dengan sajat. Bukan dok comment terang2 kat sini untuk menjatuhkan maruah saudara islam kita. Kalau rasa nak nasihat , boleh text private. Tak jadi masalah pon. Be professional. Itu baru namanya menjalankan tanggungjawab kita sesama islam di jalan yang betol. Ape darrrr. Tak yah nak gaduh2 pon or sakit hati. Dok gitu penasihat sekalian?? Haha. Relax lah. Banyak cara boleh buat. Islam itu mudah. ✌🏻. Chill lah @nursajat02 . 💪🏻💪🏻💪🏻👍🏻”

“@nursajat02 ..x semua benci awk dlm keadaan awk mcm ni.ramai je skrg dh open dan bleh trima awk.kerana itu urusan awk dgn Allah..tp sya jgk kurang stuju awk berhijab..kerana awk seorg yg agak femes.sya rsa awk adlh ikon bgi golongan sprti awk..tindakan awk brhijab ni akn mnjadi trend dan ikutan golongan sperti awk nnt..lebih parah,mngkin satu hari nnt bleh berlaku kekeliruan dlm msyrkt..mngkin ada yg btl2 merasakan dirinya wanita shingga berani berada di saf wanita atau msuk toilet wanita nnt..pda pdpt sya.klu awk nk teringin nk pakai jgk,pakai snyap2..jgn upload dlm instagram or other medium..jika awk mulakan trend ni,prcayalah akn smakin ramai berani ikut lepas ni..please mmg bnda nmpk kcik tpi impak sgt besar pda msyrkt..lgpn klu awk x brhijab awk x berdosa pn kn..hijab hanya wajib tuk wanita my dear,bkn sebaliknya..psl anak angkt tu,xda mslh spa pn nk jaga..yg x skong tu,ckp je kat dia..ur mom is green..nnt snyap la diorg..maaf kn sya klu kata2 sya kasar..sya doakn awk kuat tuk brubah.sbnrnya ramai syg awk,kerana syg mereka nk awk brubah sblm trlmbt..gud luck bro sajat.smile emoticon
_qazriq@r.wan.s laki ke pompuan

amanda.sky1Coi.. Over gile sampai nk pakai tudung bagai . Tintong ke nok. Hormon amek lebih..”

 

Beberapa lagi gmbar ratu mak nyah pakai tudung:

Ratu Mak Nyah pakai tudung jadi isu

Ratu Mak Nyah pakai tudung jadi isu

Komen anda?

Komen

Leave A Reply

Your email address will not be published.