Browsing Category

Viral

Memaparkan kisah-kisah yang menjadi viral di internet

Lelaki ini dedahkan potensi sebenar pelaburan ASB

Lelaki ini dedahkan potensi sebenar pelaburan ASB yang ramai tidak tahu Perancangan untuk 5 tahun mendatang terbaharu aku ialah; 1. Buat ASB Financing RM200K. Katakan bulanan RM1200 setahun RM14,400. 2. Lepas setahun, katakan dividen diumumkan 7.25% akan dapat RM14,500. 3. Buat pula ASB2 Financing RM200K yang bayaran sebulan RM1100 dan setahun…
Read More...

Hampir ditipu 100k oleh scammer profesional

Hampir ditipu 100k oleh scammer profesional Pada 5 bulan lepas kedai makan saya dikunjungi oleh 2 lelaki Cina.Dia perkenalkan diri sebagai Mr David dan seorang lagi ialah Uncle Wong. Mereka berhajat untuk order 50 bungkus nasi untuk Lunch dan 50 bungkus lagi untuk dinner setiap hari selama sebulan.Bila dikira jumlah nya lebih kurang…
Read More...

“Mak tak guna! Tak reti jaga anak ke?

"Mak tak guna! Tak reti jaga anak ke? Kecewa, hampa dan remuk sangat-sangat hati saya ini. Saya suri rumah, letih menjaga anak dan suami. Kadang-kadang tidur malam pun tak cukup. Awal-awal pagi lagi dah kena bangun. Anak baru seorang, masih kecil dan fully breastfeed. Tengah hari tadi, anak saya menangis tak henti-henti. Macam-macam yang telah…
Read More...

Tiga tahun menangis dalam senyuman

Saya banyak membaca luahan rasa isteri, tunang, bakal isteri yang kadang-kala membuatkan saya tersenyum sendiri. Adik-adik, saya sudah berkahwin lebih 20 tahun. Pahit getir, tersungkur, tertiarap itu semua sudah saya lalui. Hidup berumah tangga bukan seindah impian. Satu ketika dulu saya pernah dicurangi suami. Hancur hati saya hanya Allah…
Read More...

Dasar lelaki cakap tak serupa bikin!

Saya pernah berkahwin. Selepas berkahwin, saya dilarang hias diri cantik-cantik. Sampai make up semua pun tak boleh. Kalau pakai baju yang bergaya sikit pun suami sanggup suruh masuk bilik tukar baju, pakai yang lusuh-lusuh. Pendek kata tak boleh nak melawa langsung. Dia, saya jaga bagi handsome¬≤. Tapi saya, dia seboleh-bolehnya nak saya…
Read More...

Sungguh hebat seorang isteri menjaga rumahtangga

Suami bila tengok isteri tak terurus, bau 'bawang', suami patut menangis dan pegang tangan isteri dan berkatalah, "Terima kasih sebab jaga anak sehingga awak tidak terurus," Saya tidak reti nak menulis 'pengorbanan' seorang isteri lagu mana. Mata isteri saya dah banyak hari merah, lebam sebab tak cukup tidur. Anak pula aktif menyusu tanpa…
Read More...

Terima kasih sayang,Maafkan abang.

Bila jam 2 lebih saja, mesti isteri WhatsApp saya tanya dah lunch ke belum. Dan jawapan saya biasanya sama. "Tak makan, abang sarapan saja," so, daripada jawapan saya itu, dia tahu dia kena masak. Jam 7.00 malam, saya sampai rumah. Tetapi yang musykilnya, nasi masih tak terhidang. Lauk masih dalam periuk. Air panas masih dalam cerek. Dulu…
Read More...

Menyamar jadi lelaki untuk ‘spy’ suami

Dulu, ada seorang perempuan ini gilakan laki aku. Laki aku pun sama, gilakan dia juga. Tetapi dia tak tahu apa yang aku boleh buat. Aku menyamar menjadi lelaki lain di WeChat. Yang bodohnya, perempuan itu boleh pula percaya. Siap tangkap cintan, dia tinggalkan laki aku. Aku acah-acah sikit dengan ayat-ayat manis. Aku minta gambar tanpa seurat…
Read More...