Anak Rozita Che Wan ‘show off’ dikecam netizen

0 408

Anak Rozita Che Wan

Anak Rozita Che Wan

3 Januari, Ammar Effendy, anak Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta, memuat naik gambar diri dan adiknya memegang beg shopping dalam percutian mereka di luar negara dengan kapsyen,

“Whoever said money can’t buy happiness simply didn’t know where to shop,” katanya.

Gambar yang dimuat naik ke laman Instagram itu mengundang teguran netizen yang menasihatkannya agar tidak terlalu ‘show off’ kekayaan keluarganya.  Bagaimanapun, Ammar mengambil pendekatan menjawab teguran wanita bernama Surayazk itu.  “Takpelah, yang penting I tak shop online, I use real cash,” katanya diselitkan dengan emoticon senyum.

Masih tidak berpuas hati dengan jawapan balas yang diberikan oleh Ammar, Suraya merakam comment anak Che Ta itu dan memuat naik di laman Twitter dan menerima 2,949 retweets!   Akibatnya, ada segelintir netizen juga turut mengambil kesempatan mengkritik Ammar di Twitter.

Anak Rozita Che Wan

“Dia kaya, bolehlah kata begitu. Padahal duit mak bapa yang dia guna. Unexpected dia cakap begitu tetapi nevermindlah sebab duit takkan dibawa masuk ke kubur,” kata mereka.  Perkara itu mendapat perhatian dari Che Ta yang bertindak meninggalkan komen di Instagram anaknya itu.

Anak Rozita Che Wan

 

“Ya Allah! Apalah nak komen macam ini?  Anak-anak mestilah merasa bahagian dari mak bapanya.  InshaAllah dia akan mampu dapat apa yang dia nak bila dia dah berjaya nanti.  Jangan dengki ya dik.  Masing-masing ada bahagian masing-masing,”  kata Che Ta sebelum komen itu dipadam.

 

Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More