PEMULIH Bantuan Hilang Pekerjaan RM500 Bermula Oktober 2021

0 6,743

Ramai rakyat yang terkesan dengan Pandemik covid-19 yang melanda,dimaklumkan kerajaan akan menyalurkan Bantuan Tunai langsung kepada rakyat berjumlah 10 billion ringgit sehingga hujung tahun ini di bawah Pakej PEMULIH.

Seperti yang kita sedia maklum,pengumuman PEMERKASA yang lepas kerajaan telah memberi bayaran tambahan BPR sehingga RM500 pada bulan Julai dan dibayar secara berperingkat mulai 29 Jun. Terbaru,di bawah pakej PEMULIH,kerajaan akan memberikan Bantuan Hilang Pekerjaan RM500 kepada pekerja yang terjejas dan layak.

Tarikh pembayaran Bantuan Hilang Pekerjaan

Bayaran ini akan memanfaatkan sehingga 1 juta ahli yang melibatkan implikasi kewangan 500 juta ringgit.Pembayaran Bantuan Hilang Pekerjaan RM500 ini kan diberikan bermula Oktober 2021

Bantuan ini akan disalurkan pada bulan Oktober ini, menurut kenyataan terkini oleh Timbalan Menteri Kewangan 1, YB Shahar Abdullah.

Kami akan kemaskini sekiranya terdapat maklumat atau hebahan tarikh terbaru.

Jumlah Bantuan

Jumlah Bantuan akan diberikan kepada yang layak adalah sebanyak RM500

Boleh juga baca: PEMULIH:Moratorium Bank Bayaran Balik Pinjaman 6 Bulan Tanpa Syarat

Pekerja yang layak

Bantuan ini akan diberikan pada bulan Oktober kepada pekerja yang layak melalui syarat berikut:

  • Pekerja yang kehilangan pekerjaan
  • Data di ambil dari KWSP atau PERKESO dalam tahun 2021

Akan dikemaskini apabila mendapat pengumuman terbaru.

Sila Join Channel Rasmi PORTAL INFO BANTUAN KERAJAAN.Sebarang kemaskini terbaru,kami akan update di Telegram Rasmi Kami.

Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More