Bergaduh hingga Ke Longkang sebab lelaki [VIDEO]

0

Bergaduh hingga Ke Longkang sebab lelaki

Nampaknya, bukan sesuatu yang pelik untuk kita menyaksikan video pelajar perempuan bergaduh sesama sendiri kebelakangan ini.  Terbaharu, sebuah rakaman video berdurasi 1.08 saat yang menunjukkan dua pelajar perempuan tersebar di media sosial.  Melalui video, salah daripadanya seakan ‘naik hantu’ sahaja ketika memukul dan bagai sudah dirasuk semangat mistik sahaja gaya pertuturannya.Dikatakan punca berlakunya pergaduhan adalah disebabkan ingin merebut seorang lelaki di sekolah.

Entahlah dik, hendak dikata apa kalau mentaliti perempuan seperti ini yang bergaduh disebabkan lelaki.  Terang-terang lelaki tersebut tidak jujur lagi bermain kayu tiga, jadi mengapa perlu bergaduh sesama sendiri bila si lelaki dah kantoi?  Rata-rata netizen menyifatkan kedua-dua mereka dilihat amat tidak matang dan mungkin terlalu hanyut dalam percintaan.

“Biasa la budak baru nak tumbuh bulu , jadi mcm tu la kan,” tulis Diana Yana.

Tidak kurang juga seorang pengguna memberi komen sinis tentang perkara tersebut yang mungkin hanyalah sekadar ‘lakonan’ sahaja.

“Jgn bersangka buruk dibulan mulia..mungkin sekolah dia buat rakaman “drama” utk hari kantin,” tulis Ron Erwan.

Apa-apa pun, buat insan yang bergelar perempuan, peliharalah dirimu dengan perasaan malu. Berfikir dengan mengguna otak dan bukannya perasaan

Komen anda?

Komen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More