Biskut Ganja trend terbaru pelajar kolej

Biskut Ganja trend terbaru pelajar kolej

Seorang pelajar kolej yang ditangkap ibu sendiri ketika khayal, ‘membantu’ polis di sini membongkar modus operandi terbaru yang digunakan penjual dadah.   Ketua Polis Labuan, Superintendan Adzhar Othman berkata, pelajar berusia 20 tahun itu khayal dan berhalusinasi selepas mengambil biskut seperti biskut ‘chipsmore’ yang mengandungi dadah.   Adzhar mendedahkan ini pertama kali mereka mendapat kes begitu dan berkata pelajar itu ditangkap pada 17 Mei lalu kira-kira jam 3 petang apabila ibunya menelefon dan   merungut anaknya berkelakuan ganjil selepas memakan biskut itu.

“Selepas menguji biskut berkenaan, didapati ia positif THC atau lebih dikenali sebagai ganja,”   kata Adzhar.

Katanya  pelajar itu  mengaku membeli dua balang biskut berganja atau dikenali sebagai ‘Biskut Raksasa’ dari kumpulan di Facebook dengan harga RM120.

“Dia mendakwa siapa yang menyelenggara kumpulan Facebook itu atau memberi nombor telefon mereka.   Semua transaksi dilakukan menggunakan media sosial,” kata Adzhar.  Katanya lagi, pelajar itu merupaka pengguna dadah pasif sejak tiga tahun lalu dan menyalahkan tekanan rakan sebaya lalu mula menghisap ganja.

“Pelajar itu kemudian  menemui kumpulan Facebook dan mula berkomunikasi dengan pentadbir kumpulan itu melalui mesej di Facebook,”   kata Adzhar.

Dipercayai bahawa  selain daripada biskut, kumpulan itu turut menjual gula-gula dan coklat mengandungi dadah.  Katanya kes itu disiasat di bawah Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 selepas mendapat keputusan daripada Jabatan Kimia yang melakukan ujian ke atas sampel biskut berkenaan.

Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Sila Share Artikel Ini Dahulu Kepada Rakan Anda yang Belum Tahu!

X