Duit Syiling China Meletup

0

Duit Syiling China Meletup

Duit Syiling China Meletup :

Anda mungkin tak akan percaya jika sebuah wang syiling boleh meletup, namun inilah yang terjadi di China, di mana seorang budak kecil mengalami luka terbakar di bahagian tangan ketika syiling yang dipegangnya meletup.

Menurut weirdasianews, anak laki dan ibunya berada di sebuah kedai tempatan di Wilayah Fujian ketika insiden itu berlaku.
Si ibu memberikan anaknya itu wang syiling 1 yuan, untuk digunakan pada salah satu wahana kecil di kedai, kemudian ia mendengar sebuah letupan keras.
Ketika dia berbalik, wanita itu mendapati bahawa wang syiling itu meletup di tangan anaknya yang berusia tiga tahun tersebut. Namun, beruntungnya si anak kecil hanya menderita luka bakar ringan dalam peristiwa mengejutkan ini.
Insiden syiling meletup ini sebelumnya telah pernah dilaporkan, dan biasanya melibatkan peralatan elektrik.
Pelbagai spekulasi telah muncul tentang kejadian aneh ini, di mana kemalangan tersebut dihubungkan dengan masalah pada kabel elektrik dan suatu kandungan pada mata wang tersebut, yang menyebabkan wang suilling itu meletup.

Duit Syiling China Meletup

Komen anda?

Komen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More