Implan Payudara 5 negara catatkan implan tertinggi.

0 492

Tak dinafikan bahawa sifat-sifat paling menggoda dari bentuk badan wanita adalah payudara. Saiz besar dan bentuknya yang cenderung montok dianggap sebagai payudara paling sesuai. Bahkan ada pula yang menyebutnya wanita sejati jika mempunyai payudara  yang besar  adalah wanita yang sebenar. Wanita yang mempunyai bentuk yang kecil payudaranya akan berusaha dengan pelbagi cara untuk membesarkannya. Salah satunya adalah dengan melakukan implan payudara. Sebab itu ramai wanita yang  cukup sensitif jika membicarakan perkara tersebut, kerana berkaitan dengan harga diri.

Dibawah adalah 5 negara yang mencatatkan implan besarkan payudara paling tinggi

  1. Sepanyol

implan payudara

Sepanyol menduduki tempat ke-5 dari 5 negara yang  sering melakukan implan payudara.Jumlah wanita yang melakukan pembedahan  tersebut adalah 38,800 pada tahun 2013. Setiap hari, sekurang-kurangnya  10 orang yang melakukan implan payudara. Ini disebabkan oleh murahnya kos implan di Sana sehingga banyak menarik minat wanita dari pelbagai negara untuk datang. Kos implan paling murah yang diperlukan disana adalah sebanyak US $ 2500 atau setara dengan RM10000. Di samping itu, penyembuhan dari proses implan adalah cepat dan murah  kerana bayaran untuk rawatan hanya dalam masa 7-10 hari sahaja

  1. Jerman

implan payudara

Jerman memang dikenali sebagai pencinta dunia filem dewasa dan mempunyai rekod 55.160 implan payudara pada  tahun 2013. Bahkan di negara ini juga mempunyai jumlah tertinggi pembesaran alat sulit lelaki di dunia pada tahun yang sama. Mereka rela membayar sejumlah wang yang tidak banyak dengan mengorbankan rasa sakit serta risiko demi kesempurnaan. Ramai selebriti Jerman yang pernah melakukan pembedahan adalah Heidi Klum, Diane Kruger, Claudia Schiffer, Michael Fassbender, dan lain-lain

  1. Mexico

implan payudara

Mexico dilaporkan telah melakukan pembedahan implan payudara sebanyak 57.690 kali pada tahun lalu. Jumlah tersebut sekaligus meletakkan Mexico sebagai negara ketiga yang  terbanyak melakukan implan payudara di dunia. Negara ini meningkat maju disebabkan reputasinya yang bertaraf  antarabangsa oleh kerana  berdekatan  dengan Amerika Syarikat, sehingga menghasilkan banyak kemajuan teknologi dalam  kosmetik  setiap tahun. Ramai yang datang ke mexico bukan kerana disebabkan pelancongan tetapi untuk perubatan terutamanya dalam kosmetik pembedahana.

 4.Brazil

implan payudara

Menggemparkan! Negara yang dikenali sebagai pengeluar  model  dunia yang ebrtaraf antarabangsa ini ternyata mempunyai rekod implan payudara  yang cukup tinggi pada tahun lalu. Sejumlah kira-kira 226,000 implan  yang telah dilakukan di Negara Samba ini. Jumlahnya hampir 4 kali lebih banyak dari Mexico. Dashyat!

Sebut saja Adriana Lima, Alessandra Ambrosio dan Gisele Bundchen yang memang  telah melakukan implan payudara demi tampil cantik dan sempurna. Implan payudara ini merupakan satu pasaran yang sangat hangat di Brazil, bahkan yang lebih mengejutkan lagi impaln  tersebut kerap dijadikan hadiah ulang tahun, hadiah kejayaan, dan sebagainya.

  1. Amerika Syarikat

implan payudara

Inilah raja dunia. Negara yang paling banyak melakukan pembedahan plastik dengan kira-kira 313.700 implan pada tahun 2013 lalu. Wow! Memang tak menghairankan sebab Amerika adalah negara yang sangat  taksub dengan penampilan yang sempurna.Tambahan lagi , Amerika merupakan negara di mana gadis-gadis muda banyak mengambil idola artis-artis yang memang cantik dan sempurna seperti  Kim Kardashian, Christina Hendricks, Scarlet Johansson, dan Jessica Simpson. Ini bukan sesuatu yang pelik  kerana memang Amerika Syarikat adalah negara yang paling maju di dunia.

Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More