Laporan dan gambar terbaru gadis culik bersama teman lelaki seminggu

0 448

Laporan dan gambar terbaru gadis culik bersama teman lelaki seminggu

Gadis culik bersama teman lelaki seminggu-Remaja perempuan yang mendakwa diculik dari rumahnya di Bandar Sultan Suleiman, Klang, Ahad lalu, Nur Amirah Athirah Abdul Majid, 14, gadis culik tersebut ditemui selamat bersama lelaki dipercayai teman lelakinya di depan stesen minyak di Banting, 8 malam tadi.  Ketua Polis Selangor, Datuk Abdul Samah Mat berkata, remaja itu dan lelaki terbabit ditemui sepasukan anggota polis yang menjalankan operasi menjejakinya di dalam kereta.

Beliau berkata,  siasatan awal mendapati mangsa sengaja mengadakan cerita dirinya diculik.

“Kita berjaya menjejakinya sejak tengah hari semalam dan mengekorinya hingga ke Putrajaya sebelum menahan kedua-duanya di depan stesen minyak terbabit malam tadi.  “Mangsa dikatakan buat begini kerana hendak bebas namun siasatan lanjut masih dijalankan,”  katanya ketika dihubungi sebentar tadi.

Dalam kejadian Ahad lalu mangsa disedari hilang selepas ibunya pulang ke rumah, kira-kira 2 petang.  Ibu mangsa yang berusia 33 tahun cuba mencarinya di beberapa kawasan berhampiran serta menghubungi anaknya namun gagal sebelum membuat laporan polis di Balai Polis Bandar Sultan Suleiman Isnin lalu.

Kes berkenaan menjadi viral selepas mangsa menghubungi kakak angkatnya memaklumkan dia diculik di kawasan rumah dengan menggunakan van putih.  Perbualan antara mangsa bersama kakak angkatnya yang berdurasi 3 minit 43 saat itu tersebar secara meluas di laman sosial.  Mangsa mendakwa ternampak papan tanda menuju ke Johor Bahru.Sementara itu Abdul Samah berkata, sebelum ini kes disiasat mengikut Seksyen 363 Kanun Keseksaan kerana menculik namun pihaknya akan membuka kertas siasatan baru berhubung penemuan berkenaan.

Katanya, kedua-duanya kini masih ditahan untuk siasatan lanjut

Laporan dan gambar terbaru gadis culik bersama teman lelaki seminggu

Nama: Nur Amirah Atirah Binti Abdul Majid
Kpt: 010610
Umur: 14 tahun
Keturunan: Banjar

Ringkasan kes:
Pada 27/12/2015 jam lebih kurang 1430hrs, semasa pengadu sampai di rumah, pengadu telah mendapati anak perempuan pengadu bernama Nur Amirah Atirah @ ira , Kpt: 010610 telah tiada dirumah. Pengadu kemudianya telah menghubungi anak pengadu dan bertanyakan di mana anak pengadu berada dan anak pengadu telah beritahu bahawa dia mahu berjumpa dengan rakannya. Setelah itu, anak pengadu gagal di hubungi dan oleh kerana bimbang akan keselamatan anaknya, pengadu datang ke balai polis untuk membuat laporan.

TINDAKAN
Hasil drpd siasatan teknikal n kajian talian mangsa telah menimbul identiti saspek dan talian tel yg digunakan
Pada 31/12/15 @ 2200Hrs Sepadulan Polis JSJ D8 diketuai olh PT D8 ASP Nazeri dibantu llh peg serbuan Insp Anuar Ibrahim n btn JSJ D8 Bkit Aman tlh thn sebuah m/KAR WJS 6128 di dapati 1L C .1PM n 1 Kanak perepuan melayu umur 6 thn di depan petrol pam petronas Kanchong Darat Banting.

Hasil pemeriksan dapati
1. Perrmpuan melayu nama NUR AMIRAH ATIRAH
(Mangsa)
2. NURQISTINA umur 6 thn
3. GAN CHIN TECK
961127

HASIL SOALSIASATAN AWAL
1. Mangsa mengaku tidak culik sengaja mengadakn diri di culik.
2. Buat panggilan kepada ibu bahwa menyatakan diculik.
3. Lelaki Cina tersebut adalah teman lelaki yg dikenali 1 minggu.
4. Semasa keluar rumah tinggal bersama bapa angkat nama NIZAM di Sg Emas.
5. Tujuan mangsa buat bergini hendak bebas.
6. Mangsa tidak bersekolah brkerja di ASAM PEDAS Bdr Baru Sultan Sulaiman.
7. Mangsa mengaku tiada hubungan sek bersama teman lelaki….d ragui..
Utk maklumam YDH Datuk Seri/Datuk/Dto/Tuan/Puan…
Perkembangan soalsiat akan dkmaklumkn.
Tkaseh

Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More