Kronologi kes penculikan Nur Amirah Atirah Di Klang

0 4,136

Kes penculikan Nur Amirah Atirah Di Klang- Berita terbaru kes penculikan Nur Amirah Atirah gadis di Klang oleh Van Putih. Menerusi laman sosial, kini trending kes culik tersebut dimana mangsa dipercayai berusia 14 tahun yang hilang sejak 27 Disember 2015 jam 2.30 petang dan dibawa lari oleh sebuah van putih. Ketika peristiwa berlaku, mangsa didakwa sedang berjalan pulang keseorangan ke rumahnya di kawasan Pelabuhan Klang Utara. Manakala, pihak polis mengesahkan telah menerima laporan kehilangan mangsa pada jam 8.20 malam 28 Disember 2015. Difahamkan, mangsa sempat membuat panggilan kecemasan kali terakhir kepada kakak mangsa pada 29 Disember 2015 dan memaklumkan bahawa dirinya telah diculik. Dalam perbualan tersebut, mangsa mengesahkan dia dilarikan menuju ke Johor Bahru oleh dua suspek berbangsa India.

kes  penculikan Nur Amirah Atirah di Klang

kes  penculikan Nur Amirah Atirah

Identiti mangsa kes penculikan Nur Amirah Atirah  Di Klang Utara

Nama Penuh: Nur Amirah Atirah

Umur: 14 Tahun

Kad Pengenalan: 010610-10-1490

Asal: Pelabuhan Klang Selangor

Tarikh Hilang Dari Rumah: 27 Disember 2015

Tarikh Laporan Polis Dibuat Kes Hilang: 28 Disember 2015

Tarikh Disahkan Diculik: 29 Disember 2015

Kronologi Kes Penculikan Nur Amirah Athirah di Klang

  1. Adik Nur Amirah Athirah berumur 14 tahun telah hilang di kawasan Klang Utara pada 28.12.2015 jam 8.20 malam,  yang telah tersebar viral dalam laman media sosial Facebook.
  2. Ibunya menyedari ketiadaan anaknya itu sejak 27/12/2015 lebih kurang jam 2.30 petang dan anaknya itu dikatakan tidak pulang ke rumah sehingga laporan polis dibuat.  Pada peringkat awal, mangsa masih boleh dihubungi oleh ibunya(pengadu) menerusi telefon bimbit dimana anaknya itu memaklumkan bahawa beliau telah keluar untuk berjumpa rakannya.
  3. Siasatan awal oleh pihak polis menerusi seorang saksi iaitu adik kepada remaja perempuan tersebut,  mengesahkan bahawa kali terakhir beliau dilihat adalah bersama seorang lelaki cina, yang di percayai teman lelakinya iaitu pada 27/12/2015 lebih kurang jam 7.00 malam di sebuah kedai makan di Muara Ikan Bakar di Tanjung Harapan,  Pelabuhan Klang.
  4. Siasatan polis selanjutnya mendapati remaja perempuan tersebut memang sering keluar rumah untuk berjumpa dengan rakannya. Beliau juga pernah beberapa kali pulang lewat ke rumah tetapi tidak pernah melarikan diri dari rumah dan beliau tidak mempunyai masalah serius dengan ahli keluarganya.
    Namun, pada 29/12/2015 lebih kurang jam 7.30 malam,  ibu remaja berkenaan (pengadu) telah menerima panggilan telefon daripada anaknya itu yang memberitahu bahawa beliau telah di larikan oleh 2 orang lelaki India yang tidak di kenali semasa beliau dalam perjalanan pulang ke rumah. Remaja tersebut juga memberitahu bahawa beliau telah di bawa ke sebuah gudang dengan menaiki sebuah van berwarna putih.
  5. Sehubungan itu, pihak polis telah menubuhkan satu pasukan penyiasat untuk menjejak dan mengesan lokasi remaja tersebut.  Kes ini diklasifikasikan sebagai kes culik dibawah Seksyen 363 Kanun Keseksaan dan siasatan serta operasi untuk mengesan remaja tersebut sedang giat dijalankan oleh pihak polis.

Rakaman Perbualan Terakhir Mangsa Nur Amirah Atirah dan Kakak

Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More