‘Masih Awal Cakap Soal Kahwin’ – Siti Saleha

0

Siti Saleha@128.199.196.51

Saleha menganggap masih terlalu awal untuk bercakap soal kahwin selepas mengakui sedang bercinta dengan seorang jejaka Eropah. Foto RAJA FAISAL HISHAN.

PETALING JAYA: Pelakon Siti Saleha menganggap masih terlalu awal untuk dia bercakap soal perkahwinan selepas kesediaannya mengakui menjalinkan hubungan cinta dengan seorang lelaki Inggeris sejak empat bulan lalu.

Saleha atau nama sebenarnya Siti Saleha Mohd Baharum, 23, berkata, dia tidak pernah terfikir mengenai soal perkahwinan memandangkan usianya masih muda selain masih mengenali hati budi teman lelakinya itu.

“Usia saya baru 23 tahun dan belum terfikir untuk berkahwin malah saya sendiri tidak tahu adakah teman lelaki saya calon paling sesuai untuk dijadikan suami kerana kami masih terlalu baru menjalinkan cinta,” katanya kepada mStar Online.

Saleha ditemui selepas pelancaran drama bersiri Aku Ada Wali di Pusat Pelancongan Korea di sini, Rabu.

Drama yang menggandingkannya dengan Zahiril Adzim itu bakal menemui penonton TV Al-Hijrah bermula 14 Januari depan pada setiap hari Selasa pukul 10 malam

Siti Saleha Zahiril Adzim@128.199.196.51Saleha bergandingan dengan Zahiril dalam drama bersiri terbaharu berjudul Aku Ada Wali untuk siaran TV Al-Hijrah.

Dalam perkembangan sama, Saleha berkata, buat masa ini dia selesa berkawan dengan teman lelakinya dan menyifatkan pemuda tersebut sangat memahami kerjayanya sebagai seorang pelakon.

“Dia jarang bertanya mengenai kerja saya dan mengapa saya sering lambat balik kerana dia memahami kerjaya sebagai pelakon.

“Saya selesa berkawan dengannya dan setakat ini Alhamdulillah ia menuju ke arah yang baik,” jelasnya.

Sementara itu, bercakap mengenai lakonannya dalam drama Aku Ada Wali, Saleha berkata, dia jatuh cinta dengan wataknya sebagai Syumaila yang sangat berpegang teguh kepada ajaran Islam.

Jelas Saleha, menerusi wataknya itu dia perlu menghafal pelbagai fakta seperti Sunnah Rasulullah, terjemahan Al-Quran yang menurutnya menambahkan fahamannya terhadap agama itu.

Siti Saleha bertudung @128.199.196.51Imej Saleha yang bertudung hanya untuk menjayakan wataknya sebagai Syumaila.

“Saya bukan sekadar berlakon dalam drama ini tetapi mempelajari banyak tentang Islam dan menguatkan lagi iman saya sebagai seorang Muslim.

“Ia adalah sebuah drama yang sarat dengan ilmu dan pada masa sama elemen biasa dalam sesebuah drama tetap diselitkan,” katanya.

Dalam pada itu, Saleha berkata, tahun hadapan dia bakal sibuk dengan beberapa penggambaran filem namun tidak mahu mengabaikan tawaran drama bersiri ataupun telefilem yang ditawarkan kepadanya.

“Saya bukan tamak tetapi tidak mahu melupakan tapak yang telah memperkenalkan saya sebagai pelakon dan sebab itu jika lapang saya akan tetap terima tawaran berlakon drama bersiri atau pun telefilem,” ujarnya.

Sumber dari mstar.com.my

Komen anda?

Komen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More