Sila Join Telegram Rasmi PORTAL INFO BANTUAN KERAJAAN.Sebarang kemaskini terbaru,kami akan update di Telegram Rasmi Kami.

5 pemandangan menarik yang patut anda kunjungi di dunia

0 564

Pemandangan dan keindahan sesuatu tempat boleh membuatkan anda terpesona serta kagum dengan  keindahan alam yang penuh dengn ciri semulajadi.Disini hiburan.my menyenaraikan beberapa tempat  yang mempunyai pemandangn menarik dari serata dunia untuk tatapan peminat dan pencipta alam sekitar serta jurugambar yang suka merakamkan keindahan alam.

1. The Great Blue Hole di Belize

pemandangan menarik di Great Blue Hole di Belize

pemandangan menarik di Great Blue Hole di Belize

The Great Blue hole merupakan sinkhole submarine yang berada di perairan di luar pantai belize.Tempat ini merupakan satu destinasi utama penggemar sukan menyelam skuba didunia dengan kedalaman air setinggi 400 kaki kedalaman.

2. Ladang Tulip di Belanda (Netherlands)

pemandangan menarik di ladang tulips dibelanda

pemandangan menarik di ladang tulips dibelanda

Ramai yang menyangka bahawa Keukenhof adalah ladang yang telah dicipta untuk bunga tulips dan digelar sebgai kebun di Eropah(The Garden of  Europe).Walau bagaimanapun ia hanya terletak di luar taman dan milik persendirian.

3.Hitachi Seaside Park di Hitachinaka, Ibaraki, Jepun

pemandangan menarik di Hitachi Seaside Park di Hitachinaka, Ibaraki, Jepun

Taman ini akan penuh dengan bunga-bunga yang akan berkembang dan ramai pelancong akan datang untuk melihat 4.6 juta bunga-bunga yang berkembang yang dipanggil “baby blue-eyes”.

4.Sea of Stars di Vaadhoo Island di Maldives

pemandangan menarik di Vaadhoo Island

pemandangan menarik di Vaadhoo Island

Pulau Vaadhoo adalah salah satu gugusan pulau yang popular   dianggap sebagai syurga bumi.Melalui gambar di atas kita melihat pembentukan cahaya-cahaya di laut disebabkan oleh phytoplankton.Pemandangan dan keindahana yang terhasil di tepi pantai adalah sangat menakjubkan.

5.Fingal’s Cave  di the island of Staffa di Scotland

pemandangan menarik di Fingal’s Cave

pemandangan menarik di Fingal’s Cave

Walaupun batu-batu kelihatan seperti buatan manusia tetapi ia terhasil melalui lava-lava gunung berapi.Gua yang terhasil adalah sangat unik dan menakjub kan dan menyerupai seperti dalam movie Harry potter.

Sebenarnya banyak lagi tempat menarik yang patut anda kunjungi.Disini hiburan.my hanya memaparkan sebahagian daripadanya.

Semoga bermanafaat untuk kaki-kaki travel  di luar sana!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Sila Share Artikel Ini Dahulu Kepada Rakan Anda yang Belum Tahu!