Senarai semua Surat Pengesahan Sekatan Jalan Raya yang diterima pakai ketika ini

0 666

Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah memaklumkan bahawa bermula  8 Jun 2021, hanya Surat Pengesahan Sekatan Jalan Raya daripada Kementerian atau Agensi sahaja yang akan diterima pakai sebagai bukti yang membolehkan pekerja bergerak ke tempat kerja.

Dalam sebuah sidang media terkini yang bertarikh  6 Jun 2021 PDRM telah menyenaraikan sektor yang dibenarkan, iaitu 3 buah agensi dan 7 kementerian.Berikut adalah senarai yang terlibat ialah:

Surat Pengesahan Sekatan Jalan Perlu Bertarikh 1 Jun

Surat Pengesahan dari kementerian / agensi yang disenaraikan hendaklah bertarikh mulai 1 Jun 2021.PDRM turut memberi amaran mana-mana individu yang gagal mengemukakan surat pengesahan, atau mengemukakan surat pengesahan palsu akan dikenakan tindakan tegas.

Bagi pihak yang tidak mempunyai dokumen/surat atau tamat tempoh sebelum 1 Jun 2021 akan di arahkan berpatah balik

Boleh rujuk kenyataan media media rasmi oleh Ketua Polis Negara Acryl Sani Abdullah Sani:

kenyatan media PDRM 6 Jun 21 (1)
enyatan media PDRM 6 Jun 21
kenyatan media PDRM 6 Jun 2021
kenyatan media PDRM

Sumber di ambil daripada Facebook Rasmi Polis DiRaja Malaysia (PDRM)

Makluman: Anda boleh rujuk direktori khas ini di pautan https://miti.gov.my/redir/pkp/enquiry.html tentang operasi perniagaan anda sepanjang PKP Bagi pertanyaan sektor pembuatan bolehlah dirujuk kepada MITI.

Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More